Instalatii termice incalzire

Instalatii termice - un departament foarte bine pus la punct si mereu la curent cu ultimile tehnologii. In momentul de fata suntem specializati in montaj de centrale termice, panouri solare, pompe de caldura, instalatii anti incendiu (sprinklere, hidranti), ventilo-convectoare, chillere si altele.

Recomandarea noastra pentru o instalatie termica noua pentru case sau vile ar fi pentru a obtine un grad de confort ridicat si totusi cu o economie foarte buna la costurile de incalzire, sa se mearga pe o combinatie de centrala termica (fie pe gaz, lemn / peleti sau electrica) + panouri solare pentru apa calda menajera sau chiar cu aport la incalzire + pompa de caldura. Chiar daca investitia initiala pare una destul de mare ,aceasta se va amortiza in primii ani de locuit in imobil.

Instalatii Termice - Centrale Termice: alegerea unei centrale termice care sa dea un randament optim se face in functie de suprafata imobilului si de izolatia acestuia.In mod normal pentru un apartament de 3-4 camere se monteaza o centrala de 24-25 KW, pentru case de peste 80 mp ar trebui montate centrale termice cu o putere de minim 28KW.

Centrale termice ar trebui intodeauna protejate cu filtre pentru evitarea depunerii de piatra pe schimbatorul de caldura sau pentru impuritatile din apa ce pot ajunge si bloca anumite piese. Filtrele sunt pe baza de fosfati anti impuritati si magnetici anti calcar.

Instalatii Termice - Distribuirea agentului termic: exista mai multe posibilitati constructive pentru a distribui agentul termic. Aceasta poate fi prin sistemele clasice cu radiatoare, prin incalzire in pardoseala,ventilo-convectoare si convectori. Instalatia se poate face pe mai multe tipuri de materiale cum ar fi teava de cupru, ppr, pex (tub cu bariera de oxigen). Instalatiile termice se pot face cu butelii de egalizare si distribuitoare pentru a putea avea controlul asupra temperaturii dorite pe fiecare etaj.

Instalatii Termice - Incalzire in Pardoseala: e un sistem din ce in ce mai des folosit in ziua de astazi si asigura un confort sporit prin mentinerea calda a pardoselelor. Totodata e si un sistem mai economic ca si costuri de incalzire deoarece temperatura pe tur a agentului termic este de circa 35 grade C (fata de 70 grade la incalzirea clasica cu calorifere). La incalzirea in pardoseala se recomanda cazane cu temperaturi scazute, sau centrale prin condensatie pentru un consum de combustibil cat mai mic.

Un sistem de incalzire in pardoseala poate functiona ireprosabil numai dupa echilibrarea hidraulica a debitelor tinundu-se cont de lungimea circuitului si viteza agentului termic.La incalzirea in pardoseala se foloseste un polistiren extrudat cu o folie ce reflecta caldura inspre interiorul camerei, un perimetral izolant si un aditiv special pentru a face sapa mai elastica.

Instalatii Termice - Radiatoare - Calorifere: incalzirea termica cu calorifere care se face de la centrala sau din distribuitoare cu trecerea prin pardoseala catre radiatoare trebuie sa fie foarte bine izolata pentru a nu se pierde agentul termic, deoarece el trebuie sa ajunga cu o temperatura cat mai mare la suprafata radianta(calorifere). Recomandarea noastra e sa folositi calorifere de aluminiu acestea avand o viata indelungata, o mai buna retinere a calduri si un desing mult mai elegant decat celelate.

Poti avea un control al temperaturi pe fiecare camera prin montarea de robineti termostatari pe calorifere. In locurile unde nu se pot monta caloriferele se pot monta convectori ,mai ales unde suprafetele vitrate ale casei vin pana in podea.

Instalatii Termice - Panouri Solare: panourile solare comercializate de noi sunt de calitate superioara si astfel veti avea o economie substantiala, ele avand puterea sa incalzeasca pana la 80% din apa pe care o utilizati anual si pana la 30% din incalzirea caloriferelor sau a incalzirilor in pardoseala. Panourile solare se pot fixa pe diferite tipuri de acoperisuri avand posibilitatea sa fie incastrate in acoperis, sau pur si simplu aplicate la diferite grade pentru a profita cat mai mult de energia solara.

Panourile solare pentru a avea un randament cat mai ridicat trebuie sa aiba in spatele lor un sistem bine pus la punct, mai alea cele cu aport si la incalzire. De acea variantele ieftine de pe piata dau randament, acoperind poate un 30% din necesarul de apa anual.

Operatiunile uzuale pe care le efectuam la Instalatiile Termice sunt:
• montaj de centrale pe gaz,centrale pe peleti,centrale pe lemn,centrale electrice
• montaj de radiatoare si convectoare
• montaj de incalzire in pardoseala
• montaj de distribuitoare cu capete termostatare pe fiecare circuit
• montaj de pompe de caldura aer-apa;apa-apa
• montaj de panouri solare incalzire, panouri solare foto-voltaice

Pe langa acestea efectuam si reparatii,inlocuire calorifere,schimbari tevi fisurate,inlocuiri coloane de incalzire,vase de expansiune,inlocuiri centrale termice,inlocuit robineti,termostate de ambient si altele.

Pentru orice problema va rog sa ne contactati prin formularul din sectiunea contact sau la numerele de telefon afisate.